WarusSeppain Kilta
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rälssimiehen seurue.

+11
Schnauzerhoff
riikka
Kirjuri EVP
Tjudin
Pietari S.
Timo S
Mira A.
Hessu
Karo
*marko
Hyväri
15 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

Rälssimiehen seurue. - Sivu 2 Empty Vs: Rälssimiehen seurue.

Viesti  Hyväri Su Tammi 24, 2021 2:36 pm

Olen miettinyt erilaisia "työkaluja" hahmon luomiseen. En pyri sanelemaan kenellekään miten luoda hahmoja, vaan vain tarjoan välineitä. Tässä yksi:

Täytä tyhjät kohdat mielesi mukaan, tai valitse tarjotuista vaihtoehdoista.

Synnyit Ruotsin valtakuntaan ja sen itäiseen merentakaiseen osaan eli Itämaahan Anno Domini 13__. Vanhempasi olivat rikkaita/köyhiä. Vastoin todennäköisyyksiä et kuollutkaan ensimmäisten elinvuosiesi aikana. Varhaisesta lapsuudestasi muistat vain aurinkoiset kesät, kun vietit paljon aikaa ulkona ja lumiset talvet, kun istuttiin enemmän sisällä tuvassa. Olet vanhempiesi __ lapsen joukossa __ ja perit / et perinyt heiltä maaomaisuutta. Jo lapsuudestasi asti olet opetellut isäsi/äitisi töitä. Sieltä tulee ydinosaamisesi. Tiedät paikkasi yhteiskunnassa etkä odota eteneväsi vanhempiasi parempaan asemaan. Olet tehnyt yhden pyhiinvaelluksenkin, koska olet lainkuulianen/rikollinen ja halusit/jouduit katumaan syntejäsi.

Keskiajan kirkko jakoi kansan kolmeen osaan. Paimeniin, koiriin ja lampaisiin. Papit olivat siis paimenia, sotaväki koiria ja rahvas lampaita. Tämän omahyväisen ja papiston roolia korostavan kolmijaon lisäksi oli paljon muitakin yhteiskunnalisia sosiaalisia luokkia, mutta käytämme sitä tässä aloituspisteenä. Valitse polkusi:

Papiston polku: Rooli, valitse; Dominikaanimunkki/Fransiskaani munkki/Dominikaaninunna/Birgittalaisnunna. Asema, nainen valitse; maalikkosisar/noviisi/nunna/johtava nunna. Laitos, mies valitse; Luostari/kirkko. Asema, mies kirkossa valitse; kappalainen/rovasti/kaniikki/piispa. Asema, mies luostarissa valitse; maalikkoveli/munkki/johtava munkki.

Soturien polku: Asema, valitse; Rälssi/Nihti. Rooli: Rälssimies valitse; ylimys/tilallinen/palkkasoini/äpärä. Rälssin nainen valitse; rouva/neito. Nihti valitse; jalkamies/ampuja/pyssymies/tykkimies. Nihdin nainen valitse; vaimo/tytär/portto.

Rahvaan polku: Valitse kaupunkilainen/maalainen. Kaupunkilainen mies valitse asema; kauppias/laivanvarustaja/käsityömestari/ammatinharjoittaja/kisälli/oppipoika/kapteeni/merimies/kantaja/laivapoika/kerjäläinen/leikari. Kapunkilaisnainen valitse asema; vaimo/tytär/miehensä liiketoimen perinyt leski/portto/leikari. Maalaismies valitse asema; talonpoika/lampuoti/jousi/renki. Maalaisnainen valitse asema; talontytär/vaimo/tytär/piika.

Näiden pääroolien ja asemansa lisäksi ihminen saattoi olla muitakin asioita ja ehtinyt tehdä muutakin elämässään. Munkki on todennäköisimmin rälssisuvusta ja todennäköisesti saanut sotilaan koulutuksen sukunsa jäsenenä, ennen kirkollisia opintoja, tai hän voi olla sotaan kyllästynyt rauhaa luostarista etsivä mies. Toisaalta piispa on sotapäällikkö, jolla on komennossaan linna, soineja ja nihtejä. Vastaavasti ammatinharjoittaja ei välttämättä ole varsinaisesti käsityöläinen, vaan vaikkapa apteekkari, tai käsityömestari voi olla tykkimestari ja kaikki kaupungin porvarit ovat myös sen puolustuksesta ja rauhasta vastaavaa sotaväkeä. Miehensä liiketoimen perinyt leskinainen saattaa olla tykin tai laivan omistaja. Ihmisillä on lisäksi taitoja, jotka määrittelevät heitä. Talonpoika ei välttämättä ole vain talonpoika. Hän voi olla myös vaikkapa kalastaja, tai peräti knaapi, joka pyrkii rälssin riveihin ja on hankkinut ratsun ja tarvittavia aseita kelvatakseen katselmuspäivänä rälssin riveihin. Toisaalta hän voi olla myös tunnettu tietäjä, joka tuntee perimätiedon vanhoista rituaaleista ja osaa kalenterin niin hyvin, että hän kertoo muulle kylänväelle milloin kylvöt ja korjuutyöt aloitetaan. Parturi lasketaan porvarien joukkoon, mutta hän saattaa olla myös välskäri, tahi parantaja. Parantaja saattaa olla myös joku talonpoikaisnainen, tai peräti "lappalainen" eli metsästyksellä ja kalastuksella itsensä elättävä. Rälssimies saattaa toimia laamannina tai tuomarina ja rälssin rouva saattaa olla jopa filosofi joka kirjoittaa kirjoja (vaikka tämä toki onkin äärimmäisen harvinainen esimerkki).

Joka tapauksessa tätä voi kokeilla vaikka vain ajatusleikkinä ja katsoa mihin se vie.
Hyväri
Hyväri
Foorumin seppämestari
Foorumin seppämestari

Viestien lukumäärä : 813
Join date : 30.12.2007

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa