Mair'in keppi 5, 6, 7 ja 8

Siirry alas

Mair'in keppi 5, 6, 7 ja 8 Empty Mair'in keppi 5, 6, 7 ja 8

Viesti  Killanvanhin lähetetty Su Marras 08, 2009 11:32 pm

viides huidonta tässä
Habitus aversiones contra duplicem ictum medium | Kaksoisvaakatasoiskun torjuntatapa
Suorittaaksesi edellämainitun torjunnan, asetu niin että tuot eteenpäin vasemman jalkasi ja viet kärkesi kohti maata ja pidä oikea kätesi ojennettuna pääsi yllä. Sen jälkeen käännä keppisi ylöspäin vieden oikean kätesi lantiollesi ja pistä keppisi etukärjellä häntä kasvoihin. Jos hän yrittää pistää sinua tällä tavoin kasvoihisi kun seisot oikea jalkasi edessä tehdessäsi kaksoisvaakaiskua, torju hänen iskunsa syrjään keppisi etupäällä samanaikaisesti astuen eteenpäin vasemmalla jalalla ja iske keppisi takapäällä häntä kasvoihin. Jos hän torjuu hyökkäyksesi, kierrä keppisi hänen keppinsä alitse ja iske häntä oikeaan käsivarteen. Jos hän torjuu tämänkin, astu sisään oikealla jalallasi ja iske pitkällä kärjelläsi häntä kasvoihin. Jos hän osaa odottaa iskuasi ja torjuu sen, vie oikea jalkasi taakse ja iske häntä vasempaan jalkaansa. Jos vastustajasi iskee sinua vasempaan jalkaasi tällä tavoin, älä torju hänen iskuaan vaan iske häntä nopeasti kasvoihin ja silloin vetäydy vastustajaasi tarkkaillen.

Kuudez tässä
Dextra et sinistrum propugnaculum seu castrum | oikea ja vasen valmiusasento
Asetu näin oikean puolen valmiusasentoon, aseta oikea jalkasi eteen ja pitele keppiäsi vahvasta osasta oikealla puolellasi. ja jos vastustajasi on vastassasi vasen jalka edessä, vahvasti vasemmalla puolellaan ja olette kontaktissa, asetu niin kuin olisit pistämässä häntä kasvoihin. Tästä hämäyksestä kierrä hänen keppinsä hänen oikealta puoleltaan hänen vasemmalleen astuen eteenpäin vasemmalla jalallasi ja iske häntä rintaan. Jos hän torjuu tämän iskun, astu samanaikaisesti eteen oikealla jalallasi, käännä keppisi takapää hänen käsiensä väliin ja iske häntä kasvoihin. Jos vastustajasi yrittää tehdä tällaisen piston kasvoihisi, astu sisään oikealla jalallasi torjuen hänen pistonsa keppisi takapäällä, samanaikaisesti kiertäen hänen keppinsä ja iske häntä pitkällä kärjellä kasvoihin. Jos hän torjuu iskusi, astu eteen vasemmalla jalalla ja yllä keppisi etupäällä hänen kasvoihinsa, käänny siten että oikea puoli tulee eteen ja iske häntä päähän kepilläsi. Jos taas vastutajasi aikoo iskeä sinua päähän, etene vieden keppisi maata kohden oikealle puolellesi ja torju hänen iskunsa käsiesi väliin iskien välittömästi häntä kasvoihin ja peräänny vahvassa puolustuksessa.

seitsemäinen tässä
Impulsus quo visum adpeditur contra inferam aversionem per hastae mucronem utrumoque | Isku kasvoihin vastaan alatorjunta kepin kummalla päällä tahansa
tätä tekniikkaa varten asetu siten että pidät keppiäsi oikealla puolellasi. Aseta vasen kätesi kepin keskivaiheille, oikea kätesi oikean jalkasi lähellä ja kepin etupää kohden vastustajasi kasvoja. Mutta jos vastustajasi on valmiusasennossa vasen jalkansa edessä ja keppinsä pää kohden maata, pidä oikea kätesi keppisi takapäässä ja astuen oikeala jalallasi pistä häntä kohden silmiä. Jos taas vastustajasi hyökkää tällä tavoin astu sisään oikealla jalallasi ja samanaikaisesti pistä häntä kasvoihin torjuen hänen hyäkkäyksensä. Sitten käännä keppisi takapää hänen käsiensä väliin ja pistä kurkkua kohden. Jos taas hän käyttää samanlaista tekniikkaa sinua vastaan, astu taakse oikealla jalallasi ja torju hänen iskunsa keppisi etupäällä sekä iske vastustajaasi päähän. Sitten vetäydy kauemmas vastustajastasi huomioiden tarkasti ettei hän pääse odottamattomasti seuraamaan sinua.

kahdeksas tässä
Duae aversiones ex latere utroque | Kaksi torjuntaa molemmilta puolilta
Kun haluat suorittaa edellämainitun tekniikan kunnolla, astu epäröimättä oikea jalkasi eteen ja kätesi ojennettuna käännä keppisi etupää kohti maata ja sijoita vasen kätesi kepin keskivaiheille ja oikea ylös kasvojesi viereen. Ja jos vastustajasi on samassa asennossa vasemmalla puolellaan, astu sisään vasemmalla jalallasi ja käännä korkeä kepinpääsi käsiensä välistä kohden kasvojaan. Jos hän torjuu tämän niin samantien oikealla jalallasi astuen iske oikeaan käteen keppisi takapäällä. Jos taas vastustajasi yrittää samaa aseta vasen jalkasi eteen torju hyökkäys kepin etupäällä poispäin oikeasta kädestäsi sekä nopeasti astuen oikealla jalallasi iske häntä rintaan keppisi takapäällä. Jos hän torjuu tämän, astu sisään vasemmalla jalallasi ja pistä kahdesti keppisi molemmilla päillä hänen kasvojaan kohden. Jos taas vastustajasi hyökkää kohden sinua edellämainitulla tavalla, vie oikea jalkasi taakse ja torju varmasti vastustajasi hyökkäys sivuun käyttäen keppisi etupäätä ja heti iske keppisi takapäällä hänen kasvoihinsa tai rintaansa ja vetäydy kauemmas varmassa puolustuksessa.

Suomennokset (c) Marko Saari


Viimeinen muokkaaja, Killanvanhin pvm Ke Tammi 06, 2010 11:55 pm, muokattu 6 kertaa

_________________
+Maior:Collegii:Arma:Faberarum:Aboensis+
Killanvanhin
Killanvanhin
Killanvanhin, Admin
Killanvanhin, Admin

Viestien lukumäärä : 2596
Join date : 22.12.2007

http://warussepat.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Mair'in keppi 5, 6, 7 ja 8 Empty Vs: Mair'in keppi 5, 6, 7 ja 8

Viesti  M. Haverinen lähetetty Ma Marras 09, 2009 3:55 am

hmmmm.... tuo onkin aika mielenkiintoinen paketti... scratch Kuulostaa jo melkeen honkkariviuhtomiselta! jocolor
M. Haverinen
M. Haverinen
Killanvanhimmat

Viestien lukumäärä : 1210
Join date : 29.12.2007

http://www.warussepat.fi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa