Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4

Siirry alas

Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4 Empty Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4

Viesti  Killanvanhin lähetetty Ti Loka 27, 2009 2:34 am

Jostain syystä ei taas tuo kuvan liimaus tähän onnistu millään, joten tästä saatte keppiä
och samma på finska:
Primi duo superiores ex primo congressu contactus de latere dextro | Kaksi ensimmäistä yläkontaktia oikealta puolelta
Käydessäsi tähän kontaktiin kepin kanssa, asetu voimakkaasti näin; astu oikealla jalallasi häntä kohti ja ota kontakti oikean olkapääsi yläpuolelta oikealla kädelläsi hänen keppinsä ulkopuolelta. Tässä sidonnassa tunne piteleekö vastustajasi keppiään vahvasti vai heikosti, jos hän on vahva etene vasemmalla jalallasi, kierrä keppinsä ympäri (circumvolunta / wechsel im durch) hänen vasemmalta puoleltaan oikealle puolelleen ja pistä häntä kasvoihin. Jos Hän pistää sinua kasvoihin kontaktista kun oikea jalkasi ja oikea kätesi on edessä, pidellen keppiä keskeltä torju kääntäen hänen hyökkäyksensä etummaisella kepinpäällä oikealle, astu sisäpuolelle vasemmalla jalallasi ja pistä keppisi takapäällä häntä kasvoihin. Jos hän ohjaa tämän sivuun, niin seuraa eteenpäin oikealla jallasi ja iske häntä kontaktista päähän ylemmällä kepinpäälläsi. Jos hän iskee sinua päähän ylhäältä, vie vasen jalkasi taakse ja torju hänet etummaisella kepinpäälläsi ja iske välittömästi häntä rintaan. Jos hän torjuu tämän, pistä uudelleen tähdäten hänen oikeaan käteensä. Tästä pääset tarvittaessa vetäytymään kauemmas vahvassa puolustuksessa.

Lisää keppiä täällä
Primae duae inferiores ex congressu primo hastarum collisiones de latere sinistro | Ensimmäiset kaksi alakontaktia vasemmalta
Jos haluat käyttää tätä edellämainittua tekniikkaa, aseta vasen jalkasi eteen ja pitele keppiäsi vasemman käsivartesi yllä vasen käsi edessä. Jos siis asetut vastustajaasi kohti näin ja hän tekee samoin alakontaktiin, niin oikealla jalallasi astu sisäpuolelle ja pistä ulkopuolelta sisäpuolelle hänen vasemman kätensä yli iskien varmasti häntä rintaan. Jos hän torjuu, astu jälleen vasemmalla jalallasi eteenpäin ja iske häntä kasvoihin keppisisi takapäällä. Jos hän puolestaan iskee näin kohti kasvojasi, vasemman jalkasi ollessa edessä, torju sivuun hänen iskunsa ja pistä kärjelläsi hänen kasvoihinsa. Jos hän työntää tämän syrjään, käännä keppisi ympäri (circumflectendo) ja pistä häntä vasemmalle puolelleen. Jos hän torjuu hyökkäyksesi, etene vasemmalla jalallasi ja samalla iske kepin sekä etu- että takapäällä häntä kasvoihin. Jos hän tekee tämän sinulle, torju molemmille puolille, astu eteen oikealla jallasi ja pistä kasvoihin. Jos hän torjuu tämän hyökkäyksen, astu taakse oikealla jalallasi ja iske käännetyllä kädellä häntä päähän, nopeasti tartu hänen keppiinsä vasemmalla kädelläsi ja suojaa tarkasti kasvojasi täydellä suojauksella.

lisää kepukkaa
Secundus hastarum contactus superni duo de laterne sinistro | Toiset keihään yläkontaktit vasemmalla puolella
Asetu yläkontaktiin vasemmalla puolella pidellen keppiäsi siis näin jos vastustajasi asettuu sinua vastaan tällä tavoin. Astu sisään vasemmalla jalallasi ja tunne onko vastustajasi heikompi vai vahvempi kontaktissa. Jos hän on heikko astu heti eteenpäin oikealla jalallasi pistäen häntä kasvoihin. Jos hän asettaa tämän sivuun käännä samassa keppisi oikealta puoleltasi hänen oikeaan kylkeensä. Jos hän taas kääntää keppinsä sinun oikeaa kylkeäsi kohden seisoessasi vasen jalka edessä, torju hyökkäys ja samanaikaisesti etene oikealla jalallasi ja pistä kepilläsi hänen oikean kätensä yltä kasvoihinsa. Jos hän torjuu hyökkäyksesi, käännä kepinpääsi hänen oikealle puolelleen ja pistä oikeaan kylkeensä. Jos hän torjuu sinut sivuun, astu eteenpäin vasemmalla jalallasi kääntäen keppisi takapään hänen käsiensä väliin ja pistä häntä kasvoihin. Jos hän taasen pistää sinua kasvoihin edelläkuvatulla tavalla,astu oikealla jalallasi taakse ja torju hänet keppisi etupäällä ja käännä keppisi takapää kohden pistääksesi kasvoja kohden, jatka oikealla jalallasi iskien molemmin käsin kepin puolivälistä vastustajaasi päähän vetäytyen samalla vahvassa puolustuksessa.

nelonen tässä
Duae collisiones hastarum inferiores de latere dextro | Toiset alakontaktit vasemmalla puolella
Päästäksesi oikein alakontaktiin astu oikea jalkasi eteen ja oikea kätesi lähelle kepin etupäätä, siitä vie välittömästi oikea kätesi lantiosi lähelle iskien vastustajaasi kasvoihin. Jos hän yrittää tällä tavalla iskeä kasvoihisi kun oikea jalkasi on edessä, aseta iskunsa syrjään keppisi etupäällä ja asetu kuin haluaisit iskeä hänen oikeaan jalkaansa. Kuitenkin astu samalla vasemmalla jalallasi eteenpäin ja käännä keppisi takapää hänen kasvoihinsa tai rintaansa. Jos hän kääntää keppinsä kohti kasvojasi tällä tavalla, astu taaksepäin oikealla jalallasi ja torju isku keppisi takapäällä, astu jälleen sisään oikealla jallasi ja pistä etupäällä häntä kasvoihin. Jos hän torjuu, kierrä keppinsä astuen vasemmalla jallalasi ja iske häntä oikeaan kylkeen. Jos hän pistää kohti tällä tavalla, torju hänen pistonsa ja astu heti eteen oikealla jalallasi iskien häntä kiertäen keppiäsi molemmilla päillä kasvoihin. Jos hän torjuu molemmat iskut, astu oikealla jalallasi taakse iskien häntä päähän, ole huolellinen suojatessasi itseäsi kun vetäydyt.

Suomennokst (c) Marko Saari


Viimeinen muokkaaja, Killanvanhin pvm Ke Tammi 06, 2010 11:55 pm, muokattu 1 kertaa

_________________
+Maior:Collegii:Arma:Faberarum:Aboensis+
Killanvanhin
Killanvanhin
Killanvanhin, Admin
Killanvanhin, Admin

Viestien lukumäärä : 2581
Join date : 22.12.2007

http://warussepat.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4 Empty Vs: Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4

Viesti  Tjudin lähetetty La Marras 07, 2009 9:53 am

Vaikutti keppi aistikkaalta treeneissä, mitä nyt siitä pintaraapaisusta voi todeta. Toivottavasti hastulan saloihin tutustutaan jatkossakin.
Tjudin
Tjudin
Foorumin vanhin
Foorumin vanhin

Viestien lukumäärä : 1108
Join date : 01.01.2008
Paikkakunta : Turku

http://www.warussepat.fi

Takaisin alkuun Siirry alas

Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4 Empty Vs: Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4

Viesti  M. Haverinen lähetetty La Marras 07, 2009 10:11 pm

Vaikutti kyllä hyvin kiintoisalta. Sitä täytyy treenata lisää. Pitää varmaan höyläillä vähän vahvemmat kepit jossain vaiheessa...
M. Haverinen
M. Haverinen
Killanvanhimmat

Viestien lukumäärä : 1210
Join date : 29.12.2007

http://www.warussepat.fi

Takaisin alkuun Siirry alas

Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4 Empty Vs: Mair'in keppi 1, 2, 3 ja 4

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa